Aprobări „de principiu” pentru o nouă maternitate la Timişoara

În ultima şedinţa Consiliului Judeţean Timiş s-au dat aprobări „de principiu” pentru două proiecte importante legate de infrastructura medicală din vestul ţării – o nouă maternitate în Timişoara şi un nou corp pentru Spitalul Judeţean.

 

Deocamdată, fără termen de execuţie

Pentru şedinţa de plen, consilierilor judeţeni li s-au pregătit două proiecte cu greutate legate de ceea ce se doreşte a se realiza în viitor în domeniul infrastructurii medicale la Timişoara. Astfel, au fost înaintate pentru aprobare prealabilă un proiect privind demararea procedurilor necesare realizării Clinicii de Obstetrică Ginecologie, pe b-dul Liviu Rebreanu nr. 156, şi un proiect privind demararea procedurilor necesare realizării unei noi clădiri în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

În cazul maternităţii, în motivaţie se arată că este nevoie de „îmbunătăţirea asistenţei sanitare şi reducerea unor disfuncţionalităţi în organizarea şi funcţionarea Spitalului Judeţean, în condiţiile în care secţiile de Obstetrică ginecologie şi Neonatologie funcţionează într-o clădire veche şi, ca atare, s-a hotărât că se impune demararea unei investiţii noi.” Oportunitatea investiţiei ar rezulta din concluziile Studiului de prefezabilitate care are patru variante şi care la varianta a patra propune construirea unei noi clădiri pe un amplasament din incinta Spitalului Clinic Judeţean Timişoara, considerându-se că această variantă prezintă cele mai multe avantaje.

Cât despre noul corp al Spitalului Judeţean, expunerea de motive menţionează că Ministerul Sănătăţii a transmis către Consiliul Judeţean Timiş o informare prin care face precizarea că acest spitalul a fost propus pentru realizarea acestei clădiri care să cuprindă Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Centrul de Arşi precum şi reabilitarea şi pentru modernizarea Blocului Operator.

Suprafaţa necesară edificării noului corp de clădire a fost aproximată la 2000 de metri pătraţi, amplasată în zona parcării, între Clinica de Ortopedie şi blocurile de locuinţe ANL pentru medici rezidenţi.

 

„În cazul maternităţii, vom şti anul acesta dacă proiectul este eligibil”

Conducerea Spitalului Judeţean spune că în cazul noii maternităţi, s-au purtat deja discuţii avansate legate de realizarea investiţiei printr-un proiect transfrontalier româno-maghiar. „În perioada următoarea va trebui terminată şi despusă documentaţia, care va intra în discuţii, şi vom ştii cu certitudine până la sfârşitul anului dacă este sau nu un proiect eligibil”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Cât despre proiectul noului corp al Spitalului Judeţean, încă nu se poate avansa un termen nici măcar preliminar, pentru că proiectul este unul promovat de către Ministerul Sănătăţii, ai cărui reprezentanţii nu au dat încă amănunte legate de calendarul de realizare.

Print Friendly, PDF & Email