Aproape 600 de accidente, produse de şoferi cu vârsta peste 70 ani

În urma acestora,159 de persoane şi-au pierdut viaţa

Aproape 600 de accidente, în care au murit 159 de persoane, au fost produse, în acest an, de şoferi cu vârsta peste 70 de ani, potrivit informaţiilor transmise de Direcţia Poliţiei Rutiere.

 

Masina de politieDirecţia Poliţiei Rutiere arată că în primele zece luni ale acestui an, la ni­vel naţional au avut loc 599 de acciden­te rutiere în care au fost implicaţi şo­feri în vârstă de peste 70 de ani, arată Meediafax. Numărul accidentelor de acest gen a fost mai mic cu 60 faţă de perioada similară a anului trecut, când au avut loc 650 de astfel de accidente. În cele 599 de accidente au murit 159 de persoane şi alte 477 au fost rănite.

Reprezentanţii Direcţiei Regim Per­mise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor spun că în baza de date a in­stituţiei figurează peste 31.500 de şo­feri cu vârsta peste 80 de ani. Aceştia au menţionat căeste posibil ca în a­ceastă cifră să se regăsească şi deţină­tori care sunt decedaţi, dar permisul nu a fost predat de către urmaşi pentru a fi anulat de către serviciul poliţiei ru­tie­re pe raza căruia a domiciliat titularul”.

Print Friendly, PDF & Email