Aproape 5000 de alergători în scop caritabil, la Timotion

Cel mai mare eveniment de alergare din Timişoara în scop caritabil a adus în inima oraşului mii de persoane, alergători şi organizatori, de toate vârstele.

 

La cea de-a patra ediţie, Timotion a impresionat prin amploarea pe care a avut-o, spun organizatorii. Peste 4200 de persoane s-au înscris pentru a fi la startul unei dintre cele şase curse. La finalul evenimentului, estimează organizatorii, au fost prezenţi spre 5000 de participanţi

Statisticile evenimentului arată că Timotion este asumat de comunitatea locală că fiind acel moment din an în care să fii prezent înseamnă un gest al bucuriei şi recunoştinţei de a avea oameni dragi aproape şi, totodată, un gest al carităţii şi implicării civice pentru mai binele tuturor”, declară Cristina Potra Mureşan, coordonatorul evenimentului.

Cifrele ediţiei au fost următoarele:

  • 4369 înscrieri pentru eveniment, mai bine de 1.2% din locuitorii Timişoarei
  • 4003 alergători confirmaţi
  • 52 de pompieri din detaşamentele Timişoara, Lugoj, Făget, Deta, Sânnicolau Mare la start
  • Aproximativ 230.000 de lei donaţi din taxele de înscriere şi din sponsorizările companiilor
  • Peste 16.000 de kilometri alergaţi, mai mult decât diametrul ecuatorial al Pâmântului
  • S-a alergat pentru Timotion şi în Germania şi Georgia.

Suntem onoraţi de răspunsul oamenilor la invitaţia pentru Timotion din acest an. Bucuria de a fi realizat o ediţie cu aşa succes este nemăsurabilă pentru noi. Am avut obiective ambiţioase anul acesta. Pe unele le-am îndeplinit, pe altele continuăm să le promovăm publicului pentru a le realiza. Ceea ce părea extrem de greu acum două-trei săptămâni, astăzi, după energia Timotion şi reacţiile publicului ne mobilizăm pentru a continua strângerea de donaţii ca să putem finanţa integral cele 18 proiecte”, mai spune Cristina Potra Mureşan.

La rândul său, Daniela Chesaru, director executiv al Fundaţiei Comunitare Timişoara, numeşte Timotion drept un catalizator al comunităţii: „Fiecare participant şi-a adus contribuţia la ceea ce s-a întâmplat ieri, fiecare companie parteneră a ajutat la construirea acestui moment special, fiecare voluntar a concretizat o parte din eveniment.”

Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email