Aproape 300 de persoane au trecut granița către Serbia, pe bicicletă

Sursă foto: CJ Timiş

Prin punctul de trecere a frontierei amplasat lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, au trecut în acest weekend aproape 300 de persoane. 

 

Punctul de trecere a frontierea este deschis în zona comunei Uivar, lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin. Deschiderea lui, la sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura în Timișoara și în Timiș în cursul acestui an cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Astfel, se poate circula cu bicicleta pe toată lungimea celor peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega, între Timişoara și Zrenjanin. Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate.

„Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil de viață sănătos și dorința de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestui punct de frontieră este mai mult decât binevenită și în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, declară Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Următoarele weekend-uri preconizate în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt:  29-30 aprilie; 27- 28 mai; 3-4 iunie; 24- 25 iunie; 29- 30 iulie; 26- 27 august; 23- 24 septembrie; 28-29 octombrie.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a luat decizia deschiderii acestui punct de trecere a froontierei a venit în urma inițiativei Consiliului Județean Timiș. În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

 

 

Print Friendly, PDF & Email