Aproape 200 de proiecte cu finanțarea nerambursabilă de peste 221 de milioane de euro, se derulează acum în Timiş

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020, dintre care 500 în Timiș. Dintre acestea, 189 au fost deja contractate, valoarea finanțării nerambursabile depăşind 221 de milioane de euro.

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a organizat ieri un tur al câtorva proiecte implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Timiș, conducerea instituţiei dorind să afle cum sunt utilizate finanțările europene. Proiectele vizitate ieri de reprezentanţii ADR Vest sunt:

  1. „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor”;
  2. „Consolidarea poziției pe piață a SC Nuntechnologies SRL prin achiziționare de echipamente inovative in județ Timiș, localitatea Timișoara”;
  3. „Înființarea unei unități de producție componente și ansamble pentru autovehicule”, la KPM Technik SRL;
  4. „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional”.

„Am vizitat mai multe proiecte și, printre acestea, o clădire emblematică a Timișoarei, care se află în lucrări de renovare, conservare și reabilitare – Catedrala Romano-Catolică, Domul din Piața Unirii, care cu siguranță va fi un punct de reper între obiectivele pe care orașul le va oferi în anul 2021. Lucrările sunt de o complexitate foarte mare atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al tipologiei de intervenții care se realizează. Întrucât clădirea este un monument de clasă A, se intervine atât la partea de structură a clădirii, cât și la ce înseamnă partea de obiecte de artă și toate obiectele, atât clădirea, cât și tot ce înseamnă partea de interior, sunt sută la sută în stil baroc”, declară directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020, dintre care 500 în Timiș. La nivel regional sunt 510 proiecte în implementare/ finalizate, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 776,98 milioane euro, anunţă oficialii ADR Vest.

În Timiș sunt 189 de proiecte contractate până acum, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 221,56 milioane euro, iar alte 153 de proiecte se află în evaluare sau precontractare.

 

Print Friendly, PDF & Email