Aproape 1,2 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional Timişoara, anul acesta

Numărul de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internaţional Timişoara în primele nouă luni ale acestui an a crescut cu 2,5% comparativ cu anul precedent.

 

În perioada ianuarie-septembrie, 1.185.212 de pasageri au călătorit spre sau dinspre Aeroportul Timişoara, în timp ce în aceeaşi perioadă anului 2018 au fost înregistraţi 1.156.011 de pasageri.

Este a șașea lună consecutiv-ascendentă în privința traficului de pasageri, în august fiind înregistrat, spun oficialii aeroportului, un record lunar istoric de 166.708 de călători. În septembrie au tranzitat Aeroportul Timișoara 158.127 de pasageri, cu 13,4% mai mulți decât în anul precedent. În aceeași lună a lui 2019, numărul de zboruri a crescut cu 9,6%, comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.640 de aeronove care au aterizat sau decolat de la Timișoara.

Creșterea numărului de pasageri și înregistrarea unui record lunar istoric în luna august este rezultatul introducerii, încă din luna iulie, a patru noi destinații spre trei țări din Europa, dar și lansarea unei rute noi din Timișoara către Stuttgart”, declară directorul aeroportului, Daniel Idolu. Acesta mai spune că, în continuare, se încearcă identificarea de noi oportunități de zbor, pentru a se menține constant numărul de pasageri. „Nu dorim să atragem turiști străini în zona Banatului, pentru a lua parte la manifestările culturale, care perced anul 2021– anul Capitalei Culturale Europee și pentru a descoperi tradițiile locului”, adaugă Daniel Idolu.

În privința curselor charter de vacanță, până în prezent, s-a înregistrat o creștere de 40%  față de aceeași perioadă a anului 2018. Dacă în anii precedenți, cursele charter de vacanță erau operate până la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii noilor destinații de vacanță disponibile de pe Aeroportul Timișoara, unii operatori de turism au crescut perioada de operare până în luna noiembrie.

În această perioadă, anunţă oficialii aeroportului, se stabilesc rutele de vacanțe estivale pentru 2020, care vor fi făcute publice curând.

Print Friendly, PDF & Email