Aproape 11.000 de noi doze de vaccin anti-covid au ajuns la Timișoara

La Timișoara au ajuns astăzi 10.725 de noi doze de vaccin anti-covid Pfizer BioNtech. Dozele de vaccin au aduse de la București, pe Aeroportul Internațional Timișoara, de unde au fost la Spitalul Militar din Timișoara.

 

Dozele de vaccine anti-covid au fost transportate în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă la centrul de stocare de la Spitalul Militar.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-covid au ajuns în 26 decembrie la Institutul „Cantacuzino”, iar din 27 decembrie a început vaccinarea personalului medico-sanitar din toate cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva covid-19, printre acestea aflându-se și Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, unde a fost deja vaccinat întreg personalul medicaș.

Vaccinarea împotriva covid în România se va realiza în trei etape:

Etapa I: Lucrătorii din domeniul sănătății și social, sistem public și privat. Vaccinarea se va realiza prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare – în funcție de situație.

Etapa a II-a: Populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie. Această etapă se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a: Populația generală. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

 

Print Friendly, PDF & Email