Aproape 1.800 de poliţişti rutieri, mobilizaţi pentru mini-vacanţa de Crăciun

DCF 1.0Aproape 1.800 de poliţişti rutieri vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, în perioada mini-vacanţei de Crăciun, urmând să fie intensificate acţiunile în zona frontierelor de vest şi de sud, anunţă Poliţia Română, citată de Mediafax.

 

Sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, vor fi intensificate acţiunile poliţiei în zona frontierelor de vest şi sud a României, cu participarea poliţiştilor de la Rutieră din cadrul Inspectoratelor de Poliţie judeţene de la graniţă, precum şi a judeţelor limitrofe acestora, după cum se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Potrivit sursei citate, măsurile au fost impuse de faptul că în perioada următoare se preconizează un flux important de persoane care vor intra sau ieşi din ţară, pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere grave, în această perioadă au fost deja organizate acţiuni „în oglindă” ale poliţiştilor români şi bulgari, în zona frontierei de sud, dar şi cu poliţiştii maghiari, în zona frontierei de vest.

Conform I.G.P.R., poliţiştii vor urmări în special sancţionarea şoferilor care merg cu viteză peste limita legală, depăşesc neregulamentar, nu acordă prioritate sau se urcă băuţi la volan.

Mini-vacanţa de Crăciun începe în 25 decembrie şi se încheie în 29 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email