„Après Ski”, următoarea premieră online la Teatrul German de Stat Timișoara

Foto: TGST

Teatrul German de Stat Timișoara continuă seria de premiere online cu spectacolul Après Ski, gândit și interpretat de Niko Becker, cel mai nou actor din echipa teatrului, după un text de Klaus Eckel.

 

Premiera spectcaolului va avea loc în 27 noiembrie, între orele 19.30- 22.30, cu o reprezentație adițională a doua zi, în 28 noiembrie, la aceleași ore.

Spectacolul va fi transmis online pe platforma de difuzare Eventim, de unde pot fi achiziționate și biletele. După ce biletul este achiziționat, participanții vor primi pe e-mail, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, un link de acces cu care vor putea viziona reprezentația.

Après Ski relatează povestea lui Georg Karner, o persoană mediocră, care câștigă un salariu mediu, cu un loc de muncă sigur la o companie farmaceutică. Georg este invitat la congresul medical anual care se desfășoară într-o zonă de schi. Totul decurge obișnuit până când rămâne blocat în telescaun. Cum reacționează o persoană mediocră atunci când este abandonată de soartă? Se cațără? Sare? Sau este suficient să dispere? Ce faci când soarta îți oferă brusc o cantitate incredibilă de timp? Această pauză impusă, de la ritmul vieții de zi cu zi, îl împinge pe Georg Karner spre contemplare. Își amintește adevăratele sale dorințe și vise, observă cum viața lui se scurge într-o mediocritate plictisitoare. „Suntem cu toții un pic asemeni lui Georg Karner. Sclavi ai civilizației moderne, cu atitudinea corespunzătoare acesteia. Dar care sunt dorințele noastre reale? Și cât de mult ne-am îndepărtat de fapt de ele? Chiar facem ceva cu viața noastră, sau viața face din noi oameni mediocri nefericiți și materialiști? O noapte singuratică pe un telescaun îți poate deschide cu adevărat ochii”.

Cabaretistul Klaus Eckel s-a născut la Viena și și-a început cariera cu aproape 20 de ani în urmă în Austria, dar între timp a devenit cunoscut şi în Germania, Elveția și Liechtenstein. În 2019 a fost premiat cu Premiul pentru Cabaret al Austriei.

Niko Becker s-a născut în 12 decembrie 1998 în Lauf an der Pegnitz în Germania, dar a crescut în Timișoara. Prima lui colaborare la Teatrul German de stat a avut loc în stagiunea 2011/2012 unde a jucat rolul lui Heini în spectacolul Ținuturile joase, de Herta Müller, regizat de Nicky Wolcz. A continuat colaborările cu teatrul, până la plecarea la facultate, jucând și în Tineri fără Dumnezeu, iar apoi în Deşteptarea primăverii. A absolvit în anul 2020 Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar din stagiunea 2020/2021 face parte din echipa artistică a TGST.

Print Friendly, PDF & Email