Aplicaţie pentru monitorizarea şantierelor din Timisoara

Pentru că multe șantiere au fost demarate în Timișoara, pentru că multe dintre acestea sunt încă deschise şi, în plus, în privinţa lor există semne mari de întrebare cu privire la data finalizării, USR Timişoara pune la dispoziţia celor interesaţi o aplicaţie pentru monitorizarea evoluției proiectelor importante de investiții publice.

 

Desigur, orașul are nevoie de modernizare, iar în general prețul modernizării este plătit în praf, aglomerație și neplăceri zilnice mai mici sau mai mari. Cu siguranță că majoritatea oamenilor se arată înțelegători cu disconfortul adus de aceste proiecte, însă deseori lucrările de execuție sunt tărăgănate pe termen nelimitat, ritmul de lucru pe multe din șantierele deschise reprezintă o continuă dispută dintre autoritățile locale și constructori, iar de cele mai multe ori situația reală din teren nu este prezentată într-un mod transparent”, spune preşedintele USR Timişoara, Alexandru Cadar.

Acesta anunţă că USR pune la dispoziţia timişorenilor o aplicație care permite monitorizarea evoluției proiectelor importante de investiții publice.

Aceste proiecte sunt vizibile pe harta Timișoarei într-un mod grafic extrem de facil, iar utilizatorii aplicației vor putea încărca fotografii pentru a documenta progresul efectiv de pe șantiere și a posta comentarii cu privire la situația găsită. Astfel, cetățenii interesați de cum se desfășoară construcția obiectivelor plătite cu bani publici au la îndemână acum un instrument prin intermediul căruia pot urmări ceea ce se face, dincolo de ce se spune prin diverse canale de comunicare”, explică Alexandru Cadar. Acesta mai spune că, la o simplă accesare a unui proiect, se poate vedea imediat dacă se vor respecta termenele contractuale de finalizare, dacă se lucrează în ritm susținut sau, dimpotrivă, dacă nu există un progres real în evoluția lucrărilor.

USR Timişoara îi invită pe toți cei care vor să se implice activ să acceseze link-urile următoare: https://timis.usr.ro/proiecte-publice-timisoara/ sau https://www.civicul.ro/. De asemenea, anunţă că există disponibilă și o aplicația pentru dispozitivele mobile cu sistem Android, ce poate fi descărcată de aici: https://goo.gl/KZMzTU.

Bineînțeles, contăm pe feedback-ul primit de la utilizatori, care ne va ajuta să perfecționăm aceast serviciu”, mai spune Alexandru Cadar. Adăugând că îşi doreşte ca acest instrument simplu și modern să ajungă la cât mai mulți timișoreni “și, de ce nu, poate chiar domnul primar Robu ar putea sa devină un utilizator fidel al acestei aplicații, având în vedere avantajele imediate obținute”.

Print Friendly, PDF & Email