Apă minerală medicinală cu fibre din rădăcini de cicoare, produsă în Covasna

Apa minerala ValceleO societate din Covasna a început la Vâlcele producţia apei minerale medicinale cu fibre extrase din rădăcini de cicoare, care este destinată în special persoanelor cu intoleranţă la gluten.

 

Silviu Manole, managerul general al S.C. Wega Invest S.R.L. din judeţul Covasna, societatea care îmbuteliază apa minerală medicinală Vâlcele, declară că produsul, „unic în Europa”, a fost scos pe piaţă după doi ani de cercetări, finalizate cu brevet de invenţie, astfel că, din punct de vedere al proprietăţii intelectuale, este asigurată protecţia atât pe procedură, cât şi pe produs. „Firma noastră a început să producă apă minerală cu fibre, sub forma unei băuturi care imită sucul, numai că ea conţine fibre aglutenice şi se adresează în special celor care au intoleranţă la gluten, dar şi celorlalte categorii care apreciază modul de viaţă sănătos. Consumul de apă minerală cu fibre conduce în mod evident la scăderea trigliceridelor, a colesterolului, a zahărului în sânge, măreşte viteza tranzitului intestinal”, spune, citat de Mediafax, Silviu Manole.

Omul de afaceri a precizat că în prezent acest produs este comercializat doar în municipiul Sfântu Gheorghe, în cantităţi mici, dar intenţia este de a înfiinţa o unitate nouă de producţie, având în vedere potenţialul economic al acestei ape minerale, unică în Europa: „Am scos pe piaţă în cantităţi foarte mici, doar în Sfântu Gheorghe comercializăm în acest moment, dar ne gândim să găsim resurse de financiare ca să facem o unitate nouă. Potenţialul ar fi fantastic, având în vedere că în Europa nu produce nimeni aşa ceva”.

El a precizat că fibrele aglutenice sunt extrase din rădăcini de cicoare şi sunt combinate cu apă minerală de Vâlcele, bogată în minerale. „Cei care au intoleranţă la gluten sunt demineralizaţi, aceasta este una dintre cele mai mari probleme, lipsa de minerale, iar ei sunt «clienţi» aproape siguri pentru cancer de colon. Produsul acesta vine să umple şi o nişă comercială, dar vine şi să prevină această maladie teribilă, pentru că cine consumă o cantitate de fibre între 28 şi 30 de grame pe zi, în funcţie de sex, greutate şi vârstă, este practic ferit de pericolul acestei afecţiuni”, mai spune Silviu Manole.

Print Friendly, PDF & Email