Antreprenoriat în Blockchain, un nou program de studii postuniversitare la UVT

Universitatea de Vest din Timişoara anunță deschiderea perioadei de înscrieri pentru noul program de studii postuniversitare, în premieră națională, înscris domeniului de avangardă „Antreprenoriat în Blockchain”.

 

Domeniul ales, dar și valoarea mentorilor și a lectorilor care vor susține disciplinele incluse în cadrul acestui nou program poziționează Universitatea de Vest din Timişoara în avangarda universităților europene care introduc domeniul Blockchain în aria curriculară și între preocupările de cercetare avansată pe care le dezvoltă, spun reprezentanţii UVT.

Înscrierile vor avea loc online, în perioada 12 octombrie – 28 octombrie pe site-ul admitere.uvt.ro, în secțiunea dedicată programului Antreprenoriat în blockchain, iar admiterea va avea loc în intervalul 29 – 30 octombrie.

Cursul se adresează atât celor interesați de dezvoltarea unei cariere în domeniul blockchain, cât și pentru entuziaștii dornici să obțină mai multe informații despre o piață care a cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare explozivă, atât din punct de vedere al cotei de piață în cazul criptomonedelor, cât și din punct de vedere tehnologic și al potențialului în diverse domenii industriale.

Programul postuniversitar „Antreprenoriat în Blockchain” este gestionat de către Facultatea de Matematică și Informatică din UVT, în cadrul căreia se află un grup de cercetare interdisciplinară în Blockchain și programare a Criptomonedelor. Coordonatori ai grupului sunt prof. dr. Viorel Negru și lector dr. Ciprian Pungilă, iar direcțiile curente de cercetare ale grupului includ numeroase aspecte ale calculului de înaltă performanță în sisteme distribuite de tip blockchain.

Printre mentorii invitați, care vor conduce activitățile didactice și aplicative, se află și antreprenorul Mihai Alisie, cofondator al proiectului Ethereum, al doilea cel mai mare proiect din piaţa criptomonedelor din lume. Alături de acesta, vor susține module de curs și seminarii ori activități de proiecte aplicative, cadre universitare și profesioniști binecunoscuți, dintre care sunt amintiţi viceguvernatorul BNR, prof. dr. Leonardo Badea, şi Armand Doru Domuța.

UVT oferă unui segment de cursanți foarte specializat oportunitatea de a aprofunda domeniul tehnologiilor Blockchain. În ultimele luni, de când am lansat primul anunț despre programul postuniversitar de Antreprenoriat în Blockchain, mulți specialiști ai domeniului finanțelor de vârf și informațicii economice și-au exprimat interesul față de program. Îi așteptăm la înscrieri, în UVT vor găsi cele mai bune condiții pentru o specializare de performanță la nivel european”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email