Ansambluri folclorice din 13 ţări, pe scena din Iulius Gardens, la Festivalul Inimilor (P)

Sursă foto: Festivalul inimilor

Obiceiurile și tradițiile populare din 13 țări vor fi prezentate în această săptămână în Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023. Ansambluri folclorice, de pe patru continente, vor veni în inima Banatului în cadrul Festivalului Inimilor. Evenimentul are loc în mai multe zone din oraș, iar Iulius Town găzduiește în acest an o parte dintre spectacole.

 

Festivalul Inimilor a ajuns la cea de-a 32-a ediție și, ca în fiecare an, folclorul mondial este sărbătorit în Banat alături de mai multe ansambluri venite din toate colțurile lumii. Astfel, în perioada 5 – 9 iulie, artiști din 13 țări, de pe patru continente, vor susține spectacole în mai multe locații din Timișoara, punând în valoare tradițiile și obiceiurile țărilor de unde vin.

Pe toată perioada festivalului, în parcul din Iulius Town vor avea loc demonstrații artistice ale ansamblurilor folclorice în fiecare zi, începând cu ora 17. Miercuri, 5 iulie, pe scena din Iulius Gardens vor urca Ansamblul Villa de Madrid, din Spania și Ansamblul Josè A. Corella, venit din Panama. Ziua de joi, 6 iulie, îi aduce pe artiștii Ansamblului Georgienii zburători, din Georgia, dar și pe cei din Ansamblul Hei Show Tahiti`Ori, din Tahiti. Tradițiile balcanice vor putea fi văzute vineri, 7 iulie, puse în scenă de Ansamblul Ivan Velev, din Bulgaria, și Ansamblul Elassonas, din Grecia. Sâmbătă, 8 iulie, Ansamblul Branko Krsmanović va reprezenta Serbia pe scena din Iulius Gardens, urmat de Ansamblul Hasad, din Turcia. Reprezentațiile se vor încheia duminică, 9 iulie, cu Ansamblul Laza Nancic, din Serbia, și Ansamblul Eszterlanc, din Timișoara.

În caz de vreme nefavorabilă, toate momentele artistice se vor muta în Iulius Mall.

Sâmbătă, 8 iulie, de la ora 16.00, tot în cadrul Festivalului Inimilor, va avea loc un workshop de zumba susținut de ZES Steve Boedt, maestru belgian de zumba, cunoscut peste tot în lume și Claudiu Guțu.

Print Friendly, PDF & Email