“Anna Karenina”, spectacol jucat la Teatrul Naţional Timişoara, în cinstea Zilei Mondiale a Teatrului

Foto: Adrian Pîclișan /TNTm

De aproape 60 de ani, în fiecare 27 martie, teatre, instituții teatrale, facultăți de teatru, organizații dedicate artei dramatice celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Teatrul Național din Timișoara se alătură teatrelor din toată lumea, oferind publicului, cu această ocazie, unul dintre spectacolele sale de referință: Anna Karenina.

 

Teatrul Național din Timișoara anunţă că se alătură teatrelor din toată lumea, oferind publicului, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, celebrate din 1961, unul dintre spectacolele sale de referință: Anna Karenina.

La fel ca în toate teatrele din lume, spectacolul va fi precedat de mesajul internațional pe care, la invitația Institului Internaţional de Teatru, o figură marcantă a teatrului universal îl adresează artiştilor scenei de pe toate continentele. Anul acesta, mesajul internațional pentru Europa vine din Cuba, un spațiu geografic și politic aparte, mesajuol fiind transmis de regizorul dramaturgul şi profesorul Carlos Celdrán, care ne invită la a vedea viața ca pe o călătorie inițiatică, ca pe un spectacol în care participăm cu toții – ca actanți sau ca spectatori – în mijlocul unui altfel de război rece, al intoleranței și al alienării.

Spectacolul Anna Karenina este programat miercuri, 27 martie, de la ora 18, la Sala Mare a Teatrului Național. Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția Mărășești, str. Mărășești nr. 2 și Agenția Sala 2, din Parcul Civic, de marți până duminică, între orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email