Animale salvate de pompierii timişeni

Foto: ISU Timiş

Salvatorii timișeni răspund la orice solicitare privind salvarea animalelor, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. În două zile, pompierii timişeni au slavat patru animale.

 

Foto: ISU Timiş

În 25 noiembrie, ISU Timiş a fost solicitat să salveze un cățel căzut într-o fântână, în localitatea Moșnița Veche, dar și un pui de pisică care a fost lovit de o mașină și a căzut într-un canal, în Timișoara. Dacă prima intervenție nu a durat nici jumătate de oră și cățelul a fost salvat, cea de-a doua intervenție a durat mai bine de o oră și jumătate, spun reprezentanţii ISU Timiş. În urma impactului, puiul de pisică a căzut într-un tub orizontal de aproximativ 5 m lungime și un diametru de doar 30 cm. Inițial, accesul părea imposibil, însă, după mai multe încercări, pompierii au reușit să salveze pisica.

În data de 26 noiembrie, au fost solicitați să salveze un alt pui de pisică, la Timişoara, căzut într-un spațiu îngust dintre doi pereți, dar și un bursuc căzut într-o fântână fără apă, în Bacova. Și aceste două intervenții au prezentat adevărate provocări pentru pompieri, spun ei, prima din cauza spațiului greu accesibil, iar a doua din cauză că animalul speriat devenise agresiv.

Rezultatele încununate de succes ale celor două misiuni au fost cea mai mare răsplată pentru salvatori. Aceasta e menirea noastră, să salvăm vieți”, spun reprezentanţii ISU Timiş.

Print Friendly, PDF & Email