„Angst”, o expoziţie despre suferința umană în stare de criză

Foto: Facebook Richard Wayne

Fotograful german Richard Wayne se află din nou pe simezele timișorene cu o expoziție menită parcă să reflecte vremurile pe care le trăim, Angst.

 

Proiectul ilustrează demersul artistului Richard Wayne de a reprezenta vizual dramatismul și intensitatea suferinței umane în stare de criză, redată cu mijloacele minime ale unui telefon mobil, transmite organizatorul expoziţiei, Centrul Cultural German din Timişoara.

Autoportretele prezente în expoziția Angst ilustrează un studiu pe viu al stării de anxietate în toată profunzimea și vulnerabilitatea ei; un expozeu al fricii în formă pură, realizat printr-un act curajos, în care fotograful este în același timp subiectul și obiectul actului artistic. Expoziția este un act artistic ce explorează propria noastre vulnerabilitate atât pe plan personal cât și în context social, într-o epocă marcată de o nesiguranță crescândă.

Expoziția este organizată sub egida Centrului Cultural German Timișoara în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Galeria Calpe. Ea va fi vernisată vineri, 4 septembrie, la ora 19, în spațiul Bastion Teresia corp D/Galeria Calpe și va putea fi vizitată zilnic după orarul galeriei, până pe data de 18 septembrie. Prezentarea aparține artistului vizual Camil Mihăescu. Curatoarea expoziției este Adriana Cârcu.

Expoziția poate fi vizitată în circuit deschis, respectând regulile de distanțare, iar vernisajul se va desfășuria în aer liber, în spațiul din fața galeriei.

 

Print Friendly, PDF & Email