Angajaţii din Finanţe pornesc într-un marş al demnităţii

Cerând demiterea preşedintelui ANAF

 Gelu Diaconu ANAF Foto vremeanouaAlianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”  organizează azi o acţiune de protest în fața Ministerului Finanţelor Publice și, concomitent, în faţa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 

Mişcarea de protest, anunţă Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”, va fi susținută de finanţişti din toată ţara, care pe perioada manifestării, desfăşurate în București, azi, între orele 11 şi 14, vor întrerupe lucrul cu publicul și vor protesta în fața Administrațiilor județene ale Finanțelor Publice.   

Acțiunea poartă denumirea Marşul demnităţii și, spun sindicaliştii, este menită să atragă atenția asupra consecințelor grave ale comportamentului abuziv al președintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ștefan Diaconu. „Acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința președintelui României, Seviciului Român de Informații, primuluiministru interimar și primuluiministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu”, transmit, printr-un comunicat de presă trimis redacţiei, oficialii „Sed Lex”.

Aceştia acuză un abuz fără precedent făcut la ANAF, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare. „Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege”, avertizează sindicaliştii. Afirmând că acțiunile de represiune ale președintelui ANAF, Gelu Diaconu, nu au ca scop doar pedepsirea anagajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza fiind mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF „nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale.

Sindicalişti avertizează că, dacă angajaţii din Finanţe vor accepta pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederilor legale, „acest lucru va avea consecințe negative nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică și juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instutuțiile statului”.

Print Friendly, PDF & Email