Angajat al Spitalului Judeţean Timişoara, infectat cu Covid, cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara anunţă că un angajat al Spitalului Judeţean din Timişoara este cercetat penal după ce a mers la serviciu deşi soţia sa fusese infectată cu Covid-19, iar ulterior s-a dovedit că şi el era infectat.

 

Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat Covid-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul Sars-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul Sars-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara într-un comunicat al procurorilor, citat de Agerpres.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara anunţă că dosarul penal pe numele angajatului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara a fost deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru omisiunea declarării unor informaţii. Ancheta a început după o plângere penală depusă de către reprezentanţi ai spitalului.

Print Friendly, PDF & Email