Andrei Pleşu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Timp de două zile, Andrei Pleşu se va afla la Timişoara, unde va semna, din partea Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, un protocol de colaborare cu Universitatea de Vest din Timişoara şi unde îi va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa.

 

Universitatea de Vest din Timişoara va semna miercuri, 25 aprilie, protocolul de colaborare cu Forumul de Cooperare Bilaterală Româno- German. Protocolul va fi semnat de către rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, și de președintele Forumului de Cooperare Bilaterală Româno – German, prof. univ. dr. Andrei Pleșu.

Forumul de Cooperare Bilaterală Româno- German, fondat de Andrei Pleşu, promovează schimburile româno-germane la nivel cultural, social, economic și științific, scopul fiind promovarea şi întărirea cooperării româno-germane prin menţinerea unui dialog permanent şi susținut cu instituțiile guvernamentale şi private din cele două state. Evenimentul va fi urmat de o masă rotundă pe tema cooperării româno-germane în educație și cultură, organizată în Sala A01, de la ora 14.

A doua zi, joi, 26 aprilie, UVT îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa Litterarium Humaniorum. Ceremonia va avea loc în Aula Magna, de la ora 9.30.

Lui Andrei Pleșu, fondator al Colegiului Noua Europa (New Europe College), fost ministru al Culturii și fost ministru de Externe în Guvernul României, i-a mai fost oferit titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea „Albert Ludwig”, din Freiburg (2000) și de către Universitatea „Humboldt”, din Berlin (2001).

 

Citeşte şi: Andrei Pleşu: „Sunt exasperat de modul în care arată şcoala românească”

 

Print Friendly, PDF & Email