Andreea Răducan, ambasadoarea UVT Liberty Marathon 2021

Foto: UVT

UVT Liberty Marathon, singurul maraton organizat de o universitate din România, Universitatea de Vest din Timișoara, o va avea ca ambasador la ediția de anul acesta pe fosta gimnastă Andreea Răducan.

 

Anul acesta, maratonul, ajuns la cea de-a patra ediție, se va desfășurat sub sloganul „Dare to run”, pentru a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent.

Andreea Răducan, multipla campioană olimpică, mondială și europeană, va fi ambasadoare UVT Liberty Marathon 2021. Aceasta va semna medalia oferită alergătorilor care parcurg o cursă în cadrul UVT Liberty Marathon 2021 (de la 2 la 42 km). Se alătură astfel colegilor campioni olimpici care au oferit votul de încredere evenimentului sportiv organizat de UVT: Constantina Diță, în 2018, Simona Amânar, în 201, și Camelia Potec, în 2020.

Foto: UVT

„Am trăit astăzi o mare bucurie și am simțit din nou sentimentul de libertate și de împlinire pe care îl am întotdeauna când văd că sportul este la el acasă la Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru că Andreea Răducan este Alumna UVT și pentru că a devenit Ambasadoare UVT Liberty Marathon la ediția din acest an, am fost onorat să-i spun «Bine ai venit acasă, Andreea!»”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Odată cu prezența Andreei Răducan la UVT, s-a lansat și noul website https://libertymarathon.uvt.ro/, un nou concept vizual, informația reorganizată într-o manieră și accesibilă, care facilitează, printre altele, și rolul educațional al evenimentului sportiv al UVT prin materiale care ghidează pentru un stil de viață sănătos, nutriția și antrenamentele pentru alergare în care prevenim accidentările etc., cu contribuția experților renumiți din cadrul comunității UVT.

Foto: UVT

Totodată, s-a dat startul înscrierilor: din 11iunie se pot face înscrieri prin a selecta cursa care se potrivește fiecăruia: de la 2 la 42 km. La înscriere și ulterior prin contul creat pe website, în funcție de cursa selectată, se oferă participanților mai multe detalii privind modul de organizare a evenimentului, în raport cu evoluția contextului epidemiologic. Pe baza informațiilor disponibile acum, evenimentul va putea găzdui onsite 500 de persoane (înscrise la cursele cronometrate), iar ceilalți alergători vor putea transmite online dovada alergării. Orice actualizări privind numărul de participanți onsite va fi comunicat în timp util tuturor persoanelor înscrise și celor interesate să se alăture evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email