Anchete de circulație de tipul „origine-destinație”, pe şoselele din vestul ţării

Sursă foto: DRDP Timişoara

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că pe unele tronsoane rutiere din vestul ţării vor fi făcute anchete de circulație, de către echipaje mixte CNAIR – Poliția Română, formate din recenzori și agenți de circulație. Anchetele de circulație vor fi făcute în zilele de 21 şi 28 septembrie, 12 și 26 octombrie, în intervalele orare 8-12 și 14-18.

 

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și localitatea Victor Vlad Delamarina, și pe DN 57B, la Petnic, în judeţuş Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Întrebările care vor fi adresate şoferilor vizează: originea plecării în cursa, destinația cursei,   scopul călătoriei, tipul de marfă transportat – pentru vehiculele de transport marfă, şi numărul de pasageri – pentru vehicule de pasageri.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic, în scopul orientării investițiilor, alocării bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări”, transmit reprezentanţii DRDP Timişoara.

Potrivit acestora, nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare: „Menționăm că informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.”

 

Print Friendly, PDF & Email