Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara privind o intervenţie chirurgicală urmată de decesul pacientului

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Mihai Ionac, declară că a făcut parte din echipa care l-a operat pe bărbatul care a decedat post-operator şi care avea multiple probleme anterioare, inclusiv celălalt picior amputat deja.

 

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a depus o sesizare la Poliţia Timiş, prin care ceruse stabilirea numelui medicului chirurg care a efectuat operaţia la nivel vascular, în urma căreia pacientul a decedat, la câteva zile după intervenţie.

A fost o urgenţă. Pacientul a fost internat de urgenţă şi l-am operat împreună cu echipa de gardă. Am făcut parte din echipă. Pacientul a decedat ca urmare a unor complicaţii survenite operaţiei. Avea probleme multiple, anterioare, inclusiv cardiace. El fusese amputat de celălalt picior. Piciorul pe care ne-am străduit să-l salvăm era unic. În fiecare primăvară, domnul manager al spitalului, Marius Craina, mai găseşte ceva (împotriva mea – n.r.)”, declară dr. Mihai Ionac.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presa locală, plângerea ar viza faptul că deşi operaţia figura că ar fi fost făcută de şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a spitalului, prof. dr. Mihai Ionac, intervenţia ar fi fost efectuată de un alt medic, care avea contract pentru gărzi, iar pacientul de 67 de ani a decedat ulterior după operaţia la picior.

Prima sesizare a fost formulată de fiul decedatului, spre conducerea spitalului, care a înaintat toate documentele Consiliului de etică al spitalului, dar a sesizat şi organele de anchetă.

Print Friendly, PDF & Email