Anchetă a Ministerului Sănătății în cazul tragediei de la Timișoara

Foto: Radio Timişoara

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătăte Publică Timiș, a demarat o anchetă în ceea ce privește cazul de la Timișoara.

 

Reprezentanții Direcţiei de Sănătăte Publică Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate, în vederea determinărilor microbiologice și fizico-chimice, în laboratorul instituției, transmit oficialii Ministerului Sănătăţii. Menționând că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare/dezinsecție, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibă loc imediat ce va fi posibil.

Ministerul Sănătăţii anunţă şi un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate.

„În ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la Instituția Prefectului Timiș începând cu ora 14 (ieri, 18 noiembrie – n.r.) s-a hotărât evacuarea întregului imobil. În prima etapă 45 de persoane care au fost evacuate și cazate într-un liceu timișorean au fost verificate din punct de vedere igienico- sanitar de către inspectori di cadrul DSP Timiș. Ancheta este în desfășurare”, mai transmit reprezentanţii ministerului.

Conform informaţiilor transmise de DSP Timiş, rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că, din punct de vedere fizico-chimic, apa este potabilă în blocul de locuinţe, menţionează oficialii din Ministerul Sănătăţii.

 

Citiţi şi: Raed Arafat, după tragedia de la Timişoara: „Se evacuează blocul şi vor fi investigaţi medical toţi locatarii”

Print Friendly, PDF & Email