Anca Boagiu la Timişoara:

“Guvernul Ponta este incapabil să creeze resursă bugetară, dar e foarte capabil să creeze resursă pentru şmecherii de partid”

Prezentă la Timişoara, Anca Boagiu acuză că, privind la bugetul de stat, îşi dă seama că acesta nu are alt obiectiv decât să satisfacă baronii locali, clientela politică și să împovăreze cetățenii și companiile pentru a crea resursă bugetară care să acopere găurile din buget. 

Anca BoagiuPrim-vicepreședintele P.D.L., Anca Boagiu o conferință de presă la Timișoara, cu ocazia organizării alegerilor în Regiunea Vest, pentru desemnarea candidatului P.D.L. la Preşedinția României.

Aceasta a lansat un atac dur la adresa actualei guvernări, afirmând că legea bugetului de stat, aprobată de Cabinetul Ponta, este menită doar să satisfacă baronii locali ai P.S.D. şi să împovăreze cetăţenii şi companiile: „Ce văd astăzi în România construită de către Victor Viorel Ponta… văd o Românie a lui Ceauşescu. Nici pe departe o Românie care să-şi păstreze traiectoria europeană. Un buget de stat care nu are alt obiectiv decât să satisfacă baronii locali, clientela politică și să împovăreze cetățenii și companiile pentru a crea resursă bugetară care să acopere găurile din buget”.

Şi, mai spune Anca Boagiu, mai vede un lucru la premierul Ponta: “toate diversiunile pe care acesta le lansează în fiecare zi, menite să distragă atenția românilor de la ceea ce se întâmplă în mod real. Public, toată lumea a dat exemplu taxa pe stâlp, însă pe lângă această taxă, mai sunt toate celelalte taxe pe care Guvernul Ponta le impune pentru că este incapabil să creeze resursă bugetară, dar este foarte capabil să creeze resursă pentru şmecherii de partid”.

În plus, acuză Anca Boagiu, autostrăzi deja realizate sunt trecute ca priorități ale Guvernului pentru anul 2014:  “Mai văd un lucru la Ponta  – furtul – în fiecare zi fură şi minte, fură idei și fură proiecte. Victor Viorel Ponta le pune în bugetul de stat ca priorităţi pe 2014”.

Un alt punct atins de prim-vicepreşedintele P.D.L. la Timișoara a fost legat de Legea amnistiei şi graţierii: ”Chiar dacă ni s-a spus la un moment dat că nu se va întâmpla promovarea unei astfel de legi, din informațiile pe care noi le avem la Parlament rezultă că deja au început discuțiile referitoare la această lege”. Această lege presupune că pedepsele date până la şase ani se graţiază, iar amnistia vizează ştergerea condamnărilor pentru cei care au avut până în patru ani, discutându-se chiar să urce până la cinci ani. “Nu vreau să pun întrebări retorice, pentru că ştim cu toţii cui se adresează aceste legi şi cine sunt politicenii care trebuie să fie curăţaţi de condamnările pe care le-au avut”, mai spune Anca Boagiu.

Aceasta acuză P.S.D. că, prin multitudinea de taxe și prin creșterea acestora, actuala Putere îi umilește pe români, “în special pe acei români care muncesc, acei români care plătesc taxe și impozite, acei români care au firme și care au creat locuri de muncă în România”.

Print Friendly, PDF & Email