Analog Mania, la Timişoara, sub sigla „Day of Photonics 2016”

analog-mania-2016-webMai sunt câteva zile până la debutul Analog Mania, cel mai mic festival din Timişoara, care aduce în oraş artişti şi lucrări din şase ţări europene.

 

A patra ediţie a festivalului internaţional Analog Mania, care va avea loc în perioada 1 – 6 noiembrie la Timişoara, include expoziţii, vernisaje, proiecţii, workshop-uri, lansări, evenimente muzicale, toate grupate pe trei secţiuni: fotografie, film şi sunet.

Analog Mania este singurul eveniment din România ce se desfăşoară sub sigla „Day of Photonics 2016”, eveniment internaţional bianual care promovează fotonica, prin evenimente ce au loc pe toate cele cinci continentele. Anul acesta, transmit organizatorii, Analog Mania, cel mai mic festival din oraş, va aduce la Timişoara artişti şi lucrări din Germania, Franţa, Belgia, Slovenia, Marea Britanie şi, evident, România.

Prin colaborarea cu «Analogue Now», un festival similar din Berlin, cu care suntem parteneri, am reuşit să aducem în premieră pentru Analog Mania trei artişti din Germania. Mă bucur mult de aceste colaborări europene pe care se dezvoltă festivalul mai ales pentru faptul că putem aduce în fața publicului timișorean lucrări și tehnici deosebite”, spune Emil Kindlein, de la Ambulanţa Culturală.

Acesta transmite că Analog Mania a devenit mai mult decât un festival,  dezvoltându-se ca mişcare şi în afara României. În vara acestui an Analog Mania a avut loc şi în Slovenia, unde a fost organizat în colaborare cu KUD Artotipija, cu invitaţi din zona balcanică. „Explorăm împreună ce este fotografia azi, forţăm graniţele dintre fotografie şi artele plastice şi căutăm în tehnica analogică relaţii între imagine şi sunet”, mai spune Emil Kidlein.

În contextul confluenţei dintre fotografie şi pictură, organizatorii Analog Mania au pus în debutul festivalului seria de fotografie aregentică şi pictură Îngeri, pietre, ape, realizată de Andrada Damianovskaia şi Angela Hanc.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc marţi, 1 noiembrie, de la ora 19, la Calpe Gallery, în complexul Bastion Therezia.

Toate expoziţiile pot fi vizitate de miercuri, 1 noiembrie, până duminică, 6 noiembrie, între orele 15 şi 19, la Calpe Gallery, la Muzeul Temporar de Artă Contemporană, la Galeria Adetim, la Sala Vega a Societăţii Timişoara şi la Galeria Subterană a Casei Artelor.

La Secţiunea fotografie vor participa artiştii Andrada Damianovskaia, Angela Hanc, Georgiana Feidi, Daniela Schinderman, Oana Stoian, Miruna Basaraba, Ovidiu Micșa şi Marius Parghel, din România, René Schäffer, Markus Kaesler şi Regina Stiegeler, din Germania, Kud Artotipija, Ondu Pinhole, din Slovenia, Melanie King, din Marea Britanie

La Secţiunea de film vor fi proiectate filme pe peliculă de 8 şi 16 mm realizate de laboratoare independete de film ca l'Etna şi l'Abominable, din Paris, Atelier MTK, din Grenoble, Franţa, Labo Bis şi Labo BXL, din din Brussels, Belgia,

La Secţiunea sunet va fi lansat pe casetă audio ultimul album Kindlein, Corigent la Limba română, înregistrat integral folosind tehnologie analogică. Albumul va apărea la casa de discuri Hiss And Groove cu menţiunea „Triple Analog”.

Programul detaliat al evenimentelor, orele şi locurile de desfăşurare poate fi găsit pe site-ul www.analogmania.ro.

Analog Mania este organizat de Ambulanţa Culturală şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş FITT cu sprijinul Primăriei Timişoara. Evenimentul are loc cu ocazia Day of Photonics 2016 şi Timişoara Capitala Tineretului din România.

Print Friendly, PDF & Email