Analia Selis și ArgEnTango aduc tangoul tradițional argentinian la Timişoara

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Mariano Castro și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, printr-un nou turneu internaţional. Acesta va ajunge şi la Timişoara.

 

La Timişoara, spectacolul din cadrul turneului ArgEnTango Tradițional ˜ – ce se va derula în luna martie în 12 orașe din România și Germania – va avea loc în 21 martie, de la ora 19, în Sala Capitol, iar la Lugoj, în 20 martie, de la ora 19, la Teatrul Municipal. Invitați speciali vor fi, în ambele spectacole, dansatorii de tango Cristina Daju și Alex Apetrei.

În continuarea turneelor naționale Piazzolla, o poveste și a proiectului Tango la Cetate, ArgEnTango duce mai departe dorința de a promova stilul tango, cântat în manieră tradițională, autentică și la cel mai înalt nivel artistic, transmite organizatorul turneului, Asociația Culturală “Analia Selis”.

„Mă bucur să mă întorc pe scenă și să continui povestea frumoasă a tangoului, alături de ceilalți membri ArgEnTango. Ne-am propus să stabilim o punte între tangoul tradițional argentinian și cel românesc. Astfel, publicul va putea asculta tangouri tradiționale de Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, Sebastian Piana, orchestrate unitar ca sonoritate pentru acest cvintet, alături de câteva piese celebre din repertoriul de tango românesc”, afirmă Analia Selis.

La rândul său, violoncelistul Răzvan Suma spune că, dat fiind că în martie este celebrată pretutindeni feminitatea, îşi doresc să onoreze acest moment prin seducătorul tango, „un gen muzical ce transmite multă emoție și ardoare, prin urmare cea mai frumoasă declarație de iubire pe care o puteam adresa publicului nostru”.

 

 

După numai un an de zile în care ansamblul a realizat trei turnee naționale, zeci de concerte și două CD-uri înregistrate în concert live, ArgEnTango s-a consolidat ca un ansamblu de tango original, stabilit în România.

CD-ul Piazzolla – O poveste autentică, semnat de membrii ArgEnTango, va fi disponibil în foaierele sălilor de concert. După fiecare concert, va avea loc  o sesiune de autografe.

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a Hospice Casa Speranței, singura fundație care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului Tradițional vor contribui la sprijinirea acestei cauze.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis