Amenzi pentru parcare ilegală pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Sursă foto: Poliţia Locată Timişoara

După o ccțiune a polițiștilor locali care a avut ca scop combaterea şi prevenirea parcării pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, mai mulți conducători auto au fost depistați încălcând legislația.

 

Polițiștii locali au efectuat joi, 22 februarie, o amplă acțiune pentru identificarea acelor situații în care unii conducători auto staționează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități din oraș. Acțiunea, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara, a avut în primul rând un scop preventiv, acela de a le prezenta reprezentanților supermarketurilor legislația cu privire la necesitatea amenajării acestor locuri conform normelor în vigoare, respectiv Legea 448/2006. Aici este specificat că aceste locuri trebuie adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap. Sancțiunile pentru cei care parchează neregulamentar sunt între 2000 și 10.000 de lei.

Au fost însă luate și măsuri, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale și șapte invitații tip colant în cazul unor conducători auto depistați cu autovehiculele pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Poliţia Locală Timişoara reaminteşte că, de-a lungul timpului au fost numeroase sesizări din partea cetățenilor privind nerespectarea legislației referitoare la parcarea pe astfel de locuri de către unii conducători auto.

 

Print Friendly, PDF & Email