Amenzi pentru încălcarea restricţiilor de tonaj

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Poliția Locală Timişoara a avut, în weekend-ul trecut, o acţiune pe linie de tonaj, în urma căreia a aplicat 32 de sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat indicatoarele de restricție amplasate pe Calea Stan Vidrighin.

 

Polițiștii locali au în atenție problema autovehiculelor de mare tonaj care circulă în Timișoara, în locuri în care acest lucru este interzis. Pe lângă acțiunile desfășurate periodic în zone reclamate de cetățeni ca fiind cu astfel de problema, sunt organizate și acțiuni punctuale pe anumite străzi.

O astfel de locație este Calea Stan Vidrighin, unde în weekend-ul trecut a fost organizată o acțiune amplă de verificare a modului în care conducătorii autovehiculelor de mare tonaj respectă semnificația indicatoarelor amplasate în zonă.

Poliţia Locală subliniază că, încă de la demararea lucrărilor pe această arteră, au fost instalate panouri de informare referitoare la lucrări, presemnalizarea restricțiilor fiind efectuată și în afara oraşului, pe tronsoanele circulate de conducătorii de autovehicule de mare tonaj. La finalul săptămânii trecute au fost instalate și indicatoare de restricție a circulației autovehiculelor de tonaj 7,5 tone, cu excepția riveranilor. În urma acțiunii din weekend, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, de câte 1305 lei fiecare, unor conducători auto care, deși au observat că nu este permis să circule în zona restricționată, au încercat să scurteze drumul pe aici.

Astfel de acțiuni sunt anunţate și în perioadă următoare, motiv pentru care Poliția Locală atrage atenția conducătorilor de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația și indicatoarele rutiere, pentru a evita sancționarea.

 

Print Friendly, PDF & Email