Amenzi pentru firmele care deschid șantiere şi încalcă legislația privind protecția mediului

Foto: PLT

Poliţia Locală face verificări la firmele care deschid șantiere în Timişoara și nu respectă legislația privind protecția mediului. Anul acesta, a aplicat sancțiuni de 115.000 de lei.

 

Polițiști locali de la Serviciul Protecția Mediului au continuat în ultima perioadă acțiunile de verificare a zonelor în care se desfășoară lucrări de construcții şi unde sunt amenajate șantiere. Au controlat locații de pe bulevardele Take Ionescu şi Liviu Rebreanu şi de pe străzile Dorobanților, Labirint, Renașterii, Piatra Craiului, Grigore Alexandrescu, Marginii, Augustin Coman, Gării, Mircea cel Bătrân, Măgura, de pe Calea Moșniței, de pe Splaiul Nicolae Titulescu, dar şi din Piața Victoriei.

În urma acestor verificări au fost aplicate, de la începutul acestui an, 54 sancțiuni contravenționale, în valoare de 115.500 de lei, conform HCL 320/2022 și HCL 333/2022 pentru murdărirea căilor publice cu noroi, neamenajarea rampei de spălare pentru autovehicule la ieșirea din șantier, neamenajarea drumurilor în organizarea de șantier, neefectuarea lucrărilor de salubrizare a organizărilor de șantier, depozitarea direct pe trotuar, sol a materialelor de construcții, necolectarea deșeurilor din construcții în containere speciale etc.

Astfel de acțiuni, transmite Poliţia Locală, sunt organizate permanent atât ca urmare a autosesizărilor polițiștilor locali, cât și ca urmare a sesizărilor primite din partea cetățenilor.

 

Print Friendly, PDF & Email