Amenzi imense pentru angajați și angajatori, votate în Parlament

Deputatul PNL Pavel Popescu atrage atenţia că o lege votată, zilele acestea, de parlamentarii PSD şi ALDE îi face pasibil de amenzi foarte mari pe angajații și angajatorii care nu au asupra lor contractul tipărit sau în format electronic, în momentul unui control al inspectorilor de muncă.

 

„Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG 53/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003, Codul muncii. Practic, fiecare angajat va trebui să aibă, în timpul orelor de muncă, o copie tipărită sau pe suport electronic a contractului de muncă, pentru că altfel va fi amendat cu suma de 10.000 de lei”, atrage atenția Pavel Popescu, deputatul PNL de Timiş şi membru al Comisiei  pentru muncă şi protecţie socială, din Camera Deputaților.

Acesta spune că parlamentarii liberali au votat împotriva adoptării acestor prevederi absurde.

“Valoarea amenzilor este foarte mare, de aceea, ca parlamentar liberal și membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, am încercat să le explic asta colegilor parlamentari PSD-ALDE. Nu și-au pus această problema, nu le pasă de cetățeni”, declară Pavel Popescu. Considerând că aceasta nu este o măsură prin care poate fi eradicată munca la negru şi acuză parlamentarii Puterii de lipsă de viziune și de soluții reale și eficiente.

Parlamentarul liberal crede, totuși, că această lege poate fi reparată: “Dacă le pasă de mediul de afaceri parlamentarii PSD-ALDE pot introduce în Legea prevenirii, pe care au adoptat-o în 17 ianuarie, o normă care să spună clar că angajați cu forme legale să poată fi iertați pentru prima abatere, în cazul în care nu au contractul de muncă asupra lor: tipărit sau în format electronic.

Print Friendly, PDF & Email