Amenzi de până la 6000 de lei, aplicate de Poliţia Locală celor care aruncă ilegal gunoaie

Sursă foto: Poliţia Locală Timişoara

Poliţia Locală Timişoara a aplicat, de la începutul acestei luni, 16 sancțiuni celor care au aruncat resturi alimentare și nealimentare sau au abandonat deșeuri formând rampe clandestine în diferite zone ale oraşului.

 

Spre exemplu, un bărbat care a abandonat zilele trecute deșeuri în Piața Plevnei – Parcul Gheorghe Doja a fost identificat de polițiștii locali în baza imaginilor video de la camerele amplasate în zonă și a fost sancționat cu 3.000 de lei şi, în plus, i-a fost dat un termen de 24 de ore să igienizeze locația. Un altul a fost identificat și sancționat cu aceeași sumă pentru că a abandonat deșeuri pe str. Martir Marius Ciopec. Alte două persoane care au abandonat deșeuri în stația STPT de pe str. Pop de Băsești au fost sancționate cu cate 6.000 de lei fiecare.

Poliţia Locală face apel la timișoreni ca, în cazul în care observă astfel de situații, să le sesizeze la numerele de telefon 0256.246.112, 0256.968 sau pe email la contact@politialoctm.ro.

Pentru a preveni abandonul deșeurilor și sancționarea cetățenilor, Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Retim Ecologic SA au deschis patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor vegetale, voluminoase de uz casnic si deșeuri rezultate din construcții și demolări. Cantitățile preluate în mod gratuit în aceste patru centre sunt: deșeuri vegetale: 3 mc/persoană /lună, deșeuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoană/lună şi deșeuri rezultate din construcții și demolări: 1 mc/persoană/lună.

Adresele și orarele obișnuite punctelor de colectare :

  1. Calea Torontalului, nr. 94 (de luni până vineri, între orele 9-19, iar sâmbăta, între orele 8-16);
  2. Calea Moșniței, nr. 2-4 (de luni până vineri, între orele 9-19);
  3. Str. A Imbroane, nr. 70 (de luni până vineri, între orele 9-19, iar sâmbăta, între orele 8-16);
  4. Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3 (de luni până vineri, între orele 9-17, iar sâmbăta, între orele 8-16).

 

Print Friendly, PDF & Email