Amenzi de până la 20.000 de lei pentru proprietarii de terenuri pe care creşte ambrozie

Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de terenuri din Timişoara că trebuie să își întrețină proprietățile. Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute crește și ambrozia, o buruiană care poate provoca alergii și poate avea efecte nocive asupra sănătăţii unui număr mare de oameni. Amenzile pentru proprietarii de terenuri pe care creşte ambrozie pot ajunge până la 20.000 de lei.

 

Poliția Locală Timișoara atrage atenţia proprietarilor de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să facă lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe terenurile pe care le au în proprietate şi intravilane, şi extravilane. Măsurile de distrugere a a acestei plante trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea ei și apariția primelor inflorescenţe, adică cel târziu până în 30 iunie, prin cosire, smulgere sau erbicidare.

Nerespectarea acestei obligaţii, prevăzută în Legea 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Anul trecut, 17 proprietari de terenuri din Timişoara, atât persoane fizice cât și juridice, au fost sancționați de Poliţia Locală cu amenzi de până la 10.000 de lei pentru că nu au luat măsuri de stârpire a acestei plante.

 

Print Friendly, PDF & Email