Amendamentele PSD Timiş la bugetul CJ Timiş pe 2024

Foto: CJ Timiş

Grupul consilierilor Partidului Social Democrat din cadrul Consiliului Județean Timiș a depus o serie de amendamente la bugetul Consiliului Judeţean Timiş, care urmează să fie adoptat în plenul din 8 februarie. Social-democraţii au solicitat alocări de resurse financiare pentru o serie de proiecte importante, dezbătute în ultimele luni cu comunitățile timișene.

 

Modernizarea Drumului Județean 592, de la Moșnița Nouă la Lugoj, care cuprinde și modernizarea intersecțiilor către Dragșina, Darova și Boldur, este una dintre solicitările consilierilor judeţeni ai PSD, în acest sens fiind solicitată finanțare pentru elaborarea documentației tehnice.

De asemenea, aleșii social-democrați consideră oportună continuarea programului de construcție a bazinelor de înot în orașele din judeţ, proiect demarat în mandatul lui Călin Dobra la Consiliul Judeţean Timiş cu un bazin la Jimbolia. Solicitarea consilierilor PSD se referă la continuarea programului și identificarea următorului oraș în care se fie construit bazin de înot.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru un centru de procesare legume-fructe în proximitatea centrului de colectare a legumelor și fructelor de la Tomnatic reprezintă noi propuneri ale social-democraţilor.

„Considerăm prioritare pentru dezvoltarea județului și alte proiecte pe care le vom susține pentru a putea fi finanțate: înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară care să gestioneze transportul public din județul Timiș, lucrări de reparații și de modernizare a drumurilor județene, un program județean de sprijinire a persoanelor defavorizate din mediul rural privind accesul la servicii de sănătate. Totodată, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat susțin depunerea candidaturii județului Timiș pentru titlul de regiune gastronomică europeană în anul 2027 și identificarea de resurse financiare necesare acestei candidaturi”, transmite PSD Timiş.

Amendamentele PSD vor fi dezbătute și supuse votului în plenul de joi, 8 februarie.

 

Print Friendly, PDF & Email