Amendament PSD, trecut prin Senat: Șeful serviciului secret al MAI, numit fără avizul CSAT

PSD a reușit să impună, în ciuda opoziției USR și a PNL, ca șeful serviciului secret al Ministerului Administrației și Internelor să fie numit fără avizul CSAT.

 

În Comisia pentru Apărare și Ordine publică a Senatului, PSD a reușit, azi, să impună, în ciuda opoziției USR și a PNL, ca șeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, serviciul secret al Ministerului Administrației și Internelor, supranumit „Doi ș’un sfert”, să fie numit fără avizul CSAT. Pentru a justifica scoaterea CSAT din procesul de avizare, PSD a propus ca șeful acestui serviciu secret să poată fi și un civil.

USR anunţă că s-a opus, alături de PNL, adoptării modificărilor aduse de către majoritatea PSD la ordonanța adoptată de Guvernul Cioloș, de reglementare a activității acestui serviciu secret. „Prin amendamentele pe care PSD tocmai le-a introdus, practic Liviu Dragnea îşi face serviciu privat de informaţii. Forma iniţială a ordonanţei prevedea ca decizia acestui serviciu şi subordonarea acestui serviciu, DIPI, să fie faţă de primul-ministru. Vedem că prin amendamentele introduse de PSD, practic subordonarea serviciului se întoarce la ministrul de Interne, ministrul de Interne în actualul Guvern fiind de notorietate că este o persoană foarte apropiată din casa, putem să spunem, domnului Dragnea. Din acest motiv, explicit nu vom susţine aceste amendamente şi vom vota împotriva acestui proiect de lege”, declară purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Senatorul USR de Timiş Nicolae Fălcoi a cerut și eliminarea amendamentului PSD privind secretizarea activității DGPI.

Print Friendly, PDF & Email