Amendă de 30.000 de lei pentru abandonarea deşeurilor din construcții pe spaţiul public

Sursă foto: Poliţia Locală Timişoara

Poliţia Locală Timişoara a aplicat o amendă de 30.000 de lei unui timişorean care a abandonat pe b-dul Iuliu Maniu zece saci cu resturi de la materiale provenite din construcții.

 

Polițiștii locali aflați în patrulare în după-amiaza de 7 februarie, în zona Iosefin, au observat un bărbat care a abandonat pe domeniul public, pe b-dul Iuliu Maniu, mai mulți saci cu resturi de la materiale din construcții. În urma legitimării acestuia, s-a stabilit că are 27 și domiciliul în Timișoara. Bărbatul a declarat că a lăsat gunoiul în acel loc după ce a efectuat  reamenajarea unui imobil din zonă. Cel în cauză a fost sancționat cu 30.000 de lei și somație cu termen să ridice sacii cu resturi și să îi predea unui agent autorizat.

În ultima lună, încă o persoană fizică a fost sancționată de polițiștii locali cu amendă de 30.000 de lei, pentru abandonul de deșeuri în zona centrală a orașului, la intersecţia străzilor  Moților şi Treboniu Laurian.

Poliţia Locală Timişoara reaminteşte că, potrivit art. 20 din OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, abandonarea, aruncarea, precum și ascunderea deșeurilor sunt interzise și se sancționează cu amenzi cuprinse între 30.000 şi 45.000 de lei, pentru persoanele fizice, şi între 50.000 şi 70.000 de lei, pentru persoanele juridice

Print Friendly, PDF & Email