Amenajarea Pădurii Verzi, în dezbatere publică

Sursă foto: PMT

Peste 3700 de timișoreni au completat chestionarul privind amenajarea Pădurii Verzi ca pădure parc, iar până în perioada 8-20 decembrie au loc și consultări cu cetățenii pe tema acestei amenajări, anunță Primăria Timișoara.

 

Chestionarul a inclus întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura. „Toate acestea au ca scop transformarea padurii într-un spațiu accesibil tuturor timișorenilor, prin amenajări non-invazive, minimale, care să nu afecteze în niciun fel biodiversitatea zonei”, declară oficialii Municipalității.

Acest proiect al Primăriei Municipiului Timișoara, conține trei zone de dezvoltare a pădurii, după cum urmeză:

Zona I va avea o componentă de informare și educare, prin materialele amplasate de-a lungul traseului principal;

Zona II va fi cea mai utilizată dintre toate, fiind prevăzută cu alei de promenadă, popasuri și spații destinate activităților sportive;

Zona III, fiind si cea mai îndepărtată de oraș, va fi menținută la fel de naturală, nealterată și  autentică.

Mai multe informații despre acest proiect se găsesc pe acest site.

Publicul interesat poate parcurge în detaliu micro-intervențiile propuse în acest concept și pot transmite opinii, recomandări sau întrebări aferente fiecărui tip de micro-intervenție propusă. De asemenea, poate participa la dezbaterea publică ce va avea loc în data de 18 decembrie, de lahttps://decidem.primariatm.ro/processes/padure-parc ora 15, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara. Dezbaterea va fi transmisă și pe pagina de Facebook a Primăriei.

 

Print Friendly, PDF & Email