Ambulanţa acuză întârzieri după transformarea străzii Cluj în stradă cu sens unic

Salvările nu mai pot respecta timpul de sosire la intervenţie din cauza transformării străzii Cluj în stradă cu sens unic, a declarat, la Radio Timişoara, directorul tehnic al Serviciului de Ambulanță Timiș.

 

“E îngreunat foarte mult accesul ambulanței spre oraș, la orele de vârf, chiar dacă participanții la trafic ar dori să lase ambulanța – cu toate că mulți, poate să fie liber, nu se dau la o parte – stau trei și patru semafoare pentru că nu au unde să fugă oamenii să lase ambulanța să treacă. Noi avem niște baremuri de ajuns la caz și nu le mai putem respecta în unele cazuri când trebuie să treacă mașina la ore de vârf. Au crescut timpii de ajungere la Michelangelo de la Ambulanță”, declară directorul tehnic al Serviciului de Ambulanță Timiș, Petru Vancea.

La sfârşitul lunii aprilie, Societatea de Transport Public Timișoara, anunța că, odată cu finalizarea lucrărilor de pe str. Arieș și având în vedere că pe str. Cluj, pe tronsonul cuprins între Pasajul Michelangelo și str. Surorile Martir Caceu, circulația va fi într-un singur sens pe toate cele patru benzi, circulaţia, de la str. Arieș, se va face pe str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Pasaj Michelangelo.

Această modificare de traseu a făcut ca şi mijloacele de transport în comun care ajung de la strada Arieș la pasajul Michelangelo să crească. Potrivit STPT, traseul parcurs înainte în cinci-șase minute, pe strada Cluj, acum, cu devierea spre Aleea Ripensia, este parcurs în 14-15 minute.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că trebuie realizată a patra bandă pe FC Ripensia, o bandă dedicată transportului în comun, maşinilor Ambulanţei şi ale ISU şi anunţă că lărgirea la patru benzi se va face în acest an.

Print Friendly, PDF & Email