Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman: „Mă plec cu umilinţă în faţa curajului timișorenilor care, în Decembrie 1989, au ieşit în stradă”

Ambasadorul Adrian Zuckerman și primarul Nicolae Robu, la dezvelirea plăcii comemorative dedicate eroilor martiri ai Timișoarei. Foto: Ambasada SUA la București

Ambasadorul SUA în România, E.S. Adrian Zuckerman, a declarat azi, la Timişoara, că, deşi România a făcut progrese remarcabile în cei 30 de ani de la Revoluţie „mai sunt influenţe maligne care vin de la vecinii din nord şi negative, care vin de la chinezii comunişti”, potrivit Agerpres.

 

Noul ambasador al SUA la Bucureşti, de origine română, E.S. Adrian Zuckerman, s-a aflat azi la Timişoara unde a participat la evenimente dedicate marcării a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Printre acestea, dezvelirea plăcii comemorative bilingve oferită Timișoarei de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, placă pe care scrie: „Această placă este dedicată spre eternă amintire locuitorilor eroici ai Timişoarei şi martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani, luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului, în Decembrie 1989. Dumnezeu să le binecuvânteze memoria!  Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!”

Mă plec cu umilinţă în faţa curajului bărbaţilor şi al femeilor care au ieşit în stradă în Timişoara (în Decembrie 1989 – n.r), revoltaţi după decenii marcate de frică şi teroare, lipsuri şi umilinţe, abuzuri şi dispreţ faţă de lege şi drepturile fundamentale ale omului. Românii au mers hotărâţi pe drumul construirii unei alte ţări”, a spus Adrian Zuckerman.

La ceremonie au fost prezenți subprefectul de Timiș, Liliana Oneț, primarul Nicolae Robu, parlamentarii PNL de Timiș, reprezentanți ai Camerei de Comerț Timișoara, șefi de instituții publice locale și revoluționari.

România arată fantastic după 30 de ani, s-au făcut lucruri pe care nu-mi le puteam imagina. Din păcate, mai rămân lucruri de făcut, sunt o mulţime de influenţe maligne, care vin de la vecinii din nord, influenţe negative care vin de la chinezii comunişti. Acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, e cam straniu să avem discuţii pe teme precum 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva, dar trebuie să mergem înainte şi să ţinem minte tot timpul demnitatea şi libertatea omului”, a declarat, potrivit Agerpres, noul ambasadorul american, de origine română, Adrian Zuckerman, răspunzând unor întrebări ale presei.

Răspunzând unei alte întrebări a presei, ambasadorul SUA a afirmat că, în privinţa combaterii corupţiei din România, se fac paşi importanţi: „Se fac paşi paşi importanţi zilnic, am avut săptămâna aceasta discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Ludovic Orban, care sunt decişi să meargă înainte şi să avanseze în lupta împotriva corupţiei, pentru ca România să poată avansa în plan economic, militar industrial, pe toate fronturile, ca să mergem înainte.

Print Friendly, PDF & Email