Ambasadorul Rusiei, la Timişoara: „Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanţii NATO la exerciţii”

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România a declarat, la Timişoara, că Rusia îi invită pe reprezentanţii NATO la toate exerciţiile militare care se desfăşoară pe teritoriul ţării, dar  că “nu toţi le onorează”.

 

ES Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, a spus, azi, la Timişoara, că vizite de evaluare precum cea efectuată, în aceste zile, la Divizia 2 Infanterie Buzău, de o echipă din Rusia, au loc în mod “regular şi planificat”, dar şi că Rusia îi invită pe reprezentanţii NATO la toate exerciţiile militare care se desfăşoară pe teritoriul ţării, dar “nu toţi le onorează”, anunţă Mediafax.

Există o serie de acorduri în Europa, privind măsurile de consolidare a încrederii în domeniul militar, şi asemenea inspecţii reciproce, precum cea efectuată de experţii ruşi, se întâmplă în mod regular şi planificat, pe baza acelor acorduri privind măsurile de încredere în domeniile militare”, a mai declarat ambasadorul Federaţiei Ruse în România, la Timişoara, întrebat de jurnalişti cum comentează vizita unei echipe de verificare din Rusia la Divizia 2 Infanterie Buzău.

De asemenea, Valery Kuzmin susţine că Rusia îi invită pe reprezentanţii NATO la toate exerciţiile militare mari care se desfăşoară pe teritoriul ţării, dar că nu toţi acceptă invitaţiile.

Ambasadorul rus s-a aflat într-o vizită de lucru în Timiş. În cursul dimineţii a depus coroane de flori la Mormântul ostaşului sovietic, apoi a vizitat Catedra de limba rusă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, unde s-a întâlnit cu decanul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, cu cadrele didactice şi cu studenţii de la secţia de limba rusă. După-amiaza a avut programată o întâlnire la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. Obiectivul întâlnirii cu conducerea CCIAT şi cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri locale este de a identifica şi discuta posibilităţi de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale între firme din judeţul Timiş şi din Federaţia Rusă.

Şi Universitatea de Vest din Timişoara anunţase o conferinţă susţinută de diplomatul rus, dar anunţul privind acest eveniment a fost şters, la începutul săptămânii, fără explicaţii oficiale.

Print Friendly, PDF & Email