Ambasadorul Marii Britanii, la Timişoara: „Românii sunt bineveniţi în Marea Britanie”

Ambasadorul Marii Britanii în România, E.S. Paul Brummell, a declarat la Timișoara, cu prilejul inaugurării Biroului Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română, că românii sunt bineveniți în țara sa.

 

Prezent la Timişoara, la inaugurarea Biroului Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română, ambasadorul Marii Britanii în România, E.S. Paul Brummell, a declarat că românii sunt bineveniți în țara sa: „Românii fac lucruri foarte bune în Marea Britanie și sunt bineveniți. De exemplu, sunt două mii de medici români care lucrează în serviciul național de sănătate al nostru, români care au un rol foarte important în industria constucțiilor și în agricultura britanică. Este un număr de studenți în creștere în universitățile britanice, care au rezultate deosebite și care sunt bineveniți. Nu în ultimul rând, sunt foarte fericit că mulți români aleg Marea Britanie pentru vacanțe.”

Paul Brummell a mai declarat că, deşi ţara sa va ieşi din Uniunea Europeană, va rămâne o ţară europeană care vrea să dezvolte legăturile cu Timişoara. „Vrem o asociere cu parteneri din Uniunea Europeană, sunt convins că în viitor vom avea legături strânse. Prim-ministrul Marii Britanii a subliniat că vrea o relaţie foarte bună între Marea Britanie şi prieteni de peste tot din Europa.”

În privinţa Timişoarei, ambasadorul britanic consideră că există deja o colaborare foarte bună cu acest oraş, la fel, cu județul Timiș, dar care trebuie dezvoltată. Acesta este motivul pentru care, azi, la Timişoara a fost inaugurat Biroul Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română.

„Sunt în jur de o sută de firme britanice care activează în Timiș, dar putem face mai mult. Pentru aceasta am deschis astăzi Biroul Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română, pentru a dezvolta relațiile noastre. Direcțiile de interes pentru cooperarea româno-britanică reprezintă un spectru larg, domeniul cu cea mai mare rată de creștere este cel din IT și sunt firme care au mii de angajați în România, avem investiții în domenii foarte diverse. În Timiș, avem un număr consistent de firme în foarte multe domenii”, a mai spus ambasadorul britanic.

Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, declară că urmează o misiune economică a CCIAT la Londra. „Vrem să vedem dacă putem atrage firme britanice care să producă în județul Timiș. Așa am promis, că noi, CCIAT, promovăm produsele autohtone pe piața dumnealor și investițiile din Marea Britanie să fie promovate la noi”, a mai spus Florica Chiriță.

Print Friendly, PDF & Email