Ambasadorul Italiei a anunțat, la Timișoara, închiderea Consulatului General

Diego BrasioliConsulatul general al Italiei la Timişoara se va închide, după ce a funcţionat zece ani, din motive financiare. Ambasadorul Italiei în România şi-a exprimat speranţa că se va găsi „o altă soluţie” pentru comunitatea italiană din zonă.

Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, că Italia va închide 20 de consulate din întreaga lume, inclusiv pe cel din Timişoara, din motive financiare. „Decizia de închidere a Consulatului de la Timişoara a fost luată de autorităţile din Italia, din cauza situaţiei economice grave din ţara mea, care a impus reduceri în administraţia publică, dar şi în reţeaua diplomatică. Suntem constrânşi să închidem 20 de consulate în întreaga lume, strict din motive financiare. Pentru Timişoara vom găsi cât de curând o altă soluţie, pentru că aici există o importantă comunitate italiană şi vrem să îmbunătăţim relaţiile dintre cele două ţări şi în viitor. Vom avea nevoie de susţinerea şi ajutorul autorităţilor local”, afirmă, citat de Mediafax, Diego Brasioli. Ambasadorul nu a putut, însă, preciza data la care se va închide consulatul, care funcţionează de zece ani în Timişoara. Dar anunţă că la începutul anului viitor va reveni la Timişoara, când speră să poată anunţa deschiderea unui consulat onorific al Italiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, s-a declarat dezamăgit de decizia autorităţilor din Italia, spunând că autorităţile sunt afectate !mai mult sufleteşte!.

Ultimul consul general al Italiei la Timişoara a fost Stefano Mistretta, care şi-a început misiunea diplomatică în 2011 şi şi-a încheiat-o aproximativ un an mai târziu.

Print Friendly, PDF & Email