Ambasadorul Germaniei, la Timişoara

Timp de două zile, noul ambasador al Republicii Federale Germania în România se află la Timişoara.

 

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, ES Cord Meier-Klodt, se întâlneşte astăzi cu episcopul romano-catolic de Timişoara, ES Martin Roos, după care vizitează Liceul „Nikolaus Lenau”, unde va fi prezent la inaugurarea laboratoarelor de fizică şi de chimie de către primarul Nicolae Robu, anunţă reprezentanţii Consulatului German din Timişoara.

Urmează o întrevedere comună cu reprezentanţii secţiilor cu predare în limba germană de la la universităţile din Timişoara, precum şi vizitarea unor întreprinderi.

Seara va avea loc o întâlnire cu oameni de afaceri germani şi vorbitori de limba germană, din Banat.

Mâine, 24 martie, diplomatul german va avea întâlniri cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, şi cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

După acestea, este invitatul Clubului Economic German „Banat”, al Asociaţiei Economice Româno-germane Arad şi al Asociaţiei Economice Germano-română pentru Regiunea de Nord Vest, care organizează un prânz de lucru.

Urmează apoi vizita la Centrul Cultural German din Timişoara, la căminul de bătrâni de la „Casa Adam Müller Guttenbrunn”, o întâlnire cu reprezentanţii minorităţii germane şi o depunere de coroană la monumentul dedicat comemorării etnicilor germani deportaţi în URSS.

Seara, diplomatul german va participa la un spectacol la Teatrul German de Stat din Timişoara.

Sâmbătă, 25 martie, ambasadorul Germaniei se va afla la Reşiţa, unde se va întâlni cu primarul Ioan Popa, cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, cu prefectul Florenţa-Maria Albu, şi cu reprezentanţii minorităţii germane din Banatul Montan.

În cadrul acestei vizite, ambasadorul doreşte să-şi facă o primă impresie despre cooperarea pe care Germania o are cu Banatul, transmit oficialii Consulatului German din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email