Ambasadorul Finlandei, în vizită la Universitatea Politehnica Timișoara

Foto: UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a primit, azi, vizita ambasadorului Finlandei în România, Leena Liukkonen. Aceasta a fost însoţită de reprezentantul comercial pentru regiunea Sud-Est al ambasadei, Janne Sukko, de consulul onorific al Finlandei, Mircea Hotoleanu, de şi Sabin Totorean și Florin Ciocan, reprezentanții Nokia, una dintre cele mai importante companii finlandeze prezente în România.

 

În cadrul vizitei, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, conf. univ. dr. Florin Drăgan, le-a prezentat o scurtă istorie a universității şi a preocupărilor legate de menținerea și îmbunătățirea permanentă a relației cu mediul economic, de colaborarea cu universități din întreaga lume, de atenția acordată cercetării, de internaționalizarea activității, de accentul pus pe digitalizare și sustenabilitate. De asemenea, au fost evidențiate bunele legături cu mediul economic, concretizate în Comitetul Director al UPT, unde Nokia este un partener strategic, au fost prezentate laboratoarele moderne, amenajate cu sprijinul companiilor din zonă (Linia SMT, instalată în premieră într-o instituție de învățământ superior din România, platforma cloud de înaltă performanță a UPT, laboratorul de cercetare Controlul inteligent al conversiei și stocării energiei) şi Biblioteca UPT. La Centrul MV Sci-Art, oaspeţii UPT au vizitat expoziția Almost Night, Almost Light, a artistului clujean Mathias Bar.

Foto: UPT

Aceasta fiind prima vizită la Timișoara de la acreditarea sa în România, obiectivul a fost de avea o primă imagine despre mediul universitar din oraș, mediul economic, administrație, perspectivele de colaborare cu instituții de învățământ superior și companii din Finlanda”, a delarat ambasadorul al Finlandei la București, Leena Liukkonen.

La rândul său, rectorul UPT, Florin Drăgan, a declarat că, „și în prezent, UPT are colaborări cu mai multe instituții de învățământ superior și de cercetare din Finlanda, alături de care a și dezvoltat mai multe proiecte comune, inclusiv în cadrul alianței de universități europene E³UDRES², dar există un interes sporit pentru dezvoltarea în continuare a acestora”.

Print Friendly, PDF & Email