Ambasadori din 27 de ţări, în vizită la Timişoara

Vizita efectuată duminică la Timişoara de 27 de ambasadori din Corpul Diplomatic acreditat în România va deschide calea unor noi colaborări în diverse domenii de activitate, dar şi promovarea imaginii viitoarei Capitale Culturale Europene 2021, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, în cadrul unei întâlniri a diplomaţilor cu autorităţile şi mediul de afaceri local, potrivit Agerpres.

 

Am profitat de ocazie să prezentăm oportunităţile judeţului Timiş, investiţiile, dezvoltarea, astfel încât oaspeţii să înţeleagă că judeţul Timiş este extrem de atractiv pentru mai multe domenii de activitate. Am transmis şi un mesaj de deschidere şi de cooperare, aşteptându-i, atât autorităţile locale, cât şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, pentru a deschide noi acorduri de cooperare, protocoale de colaborare în diferite domenii, prin prisma interesului pe care-l vor arăta în viitorul apropiat”, a afirmat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Acesta a mai spus că preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene,la 1 ianuarie 2019, reprezintă un moment important pentru întreaga ţară şi implicit pentru Timiş, care a reuşit să genereze zece evenimente internaţionale, cu participarea a peste 800 de experţi din UE în diferite domenii, mediu, educaţie, sănătate, administraţie IT, transporturi.

În opinia lui Călin Dobra, întâlnirea cu corpul diplomatic reprezintă şi un moment excelent şi pentru promovarea Capitale Culturale Europene 2021: „Din perspectiva CCE 2021, astăzi putem arăta o dată în plus că multietnicitatea şi multiculturalitatea Timişoarei şi ale judeţului sunt o realitate evidentă, iar acest aspect sper că se va transmite mai departe. Aşteptăm vizita cât mai multor turişti străini în judeţul nostru, ceea ce înseamnă o promovare a judeţului.”

Întrebat de ambasadorul Egiptului ce se va întâmpla după vizita reprezentanţilor diplomatici în judeţul Timiş şi care va fi rezultatul acesteia, Călin Dobra a răspuns că important este startul: „Depinde şi de dumneavoastră, de interesul pe care vreţi să-l arătaţi faţă de judeţul Timiş. Suntem deschişi la a avea întâlniri punctuale pe diferite domenii. Aşteptăm solicitări şi vă asigurăm de întreaga noastră deschidere.”

La Timişoara au fost prezenţi ambasadorii din Republica Algeriană Democratică şi Populară, Republica Lituania, Regatul Haşemit al Iordaniei, Republica Cehă, Statul Israel, Malaezia, Republica Chile, Federaţia Rusă, Republica Bulgaria, Republica Belarus, Republica Peru, Republica Arabă Egipt, Republica Islamică Pakistan, Republica Sudan, Georgia, Republica Federală Nigeria, Republica Portugheză, Statele Unite Mexicane, Republica Armenia, Republica India, Republica Indonezia, Republica Slovacă, Republica Irak, Muntenegru, Republica Africa de Sud, Republica Tunisiană, Republica Democratică Congo.

Vizita de promovare şi documentare a corpului diplomatic acreditat în România este organizată în contextul marcării Centenarului Marii Uniri şi se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară.

Print Friendly, PDF & Email