Ambasadoarea Franței, în vizită la Timișoara

E.S. Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România, va vizita Timișoara, unde va susţine o conferinţă la Universitatea de Vest.

 

Luni, 23 octombrie, E.S. Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România, va susţine la Universitatea de Vest din Timișoara conferința Europe, culture et politique. Evenimentul va avea loc de la ora 11, în Amfiteatrul A01. Conferința, susţinută în cadrul seriei de evenimente Ambasadori la UVT, pe care UVT o reia din această toamnă, va fi în limba franceză și se va transmite live pe pagina de Facebook Teleuniversitatea Timișoara.

E.S. Michèle Ramis este licenţiată în Ştiințe penale și Criminologie, are un masterat în Drept şi este absolventă a Institutului de Studii Politice de la Paris.

A fost admisă la concursul de intrare în Ministerul Afacerilor Externe, în anul 1980, după care a funcționat în Administrația centrală la Direcția de Afaceri Economice și Financiare, apoi la Direcția de Afaceri Juridice, ca și secretar III la Ambasada Franței la Bogota, apoi consilier cultural adjunct la Ambasada Franței la Mexico, precum și în administrația centrală la Direcția pentru Francezii din Diasporă și Străinii din Franța.

Între 2001 și 2006 a activat ca și reprezentant permanent adjunct al Franței pe lângă Biroul Națiunilor Unite și Organizațiilor Internaționale de la Viena.

În 2008 a devenit ambasador al Republicii franceze în Guatemala, continuându-și cariera diplomatică pe postul de consilier diplomatic la Cabinetul Ministrului Apărării și în administrația centrală, ca ambasador responsabil de lupta împotriva amenințărilor de criminalitate transfrontalieră.

E.S. Michèle Ramis a fost distinsă cu titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare și Cavaler al Ordinului Național al Meritului.

Duminică, 22 octombrie, E.S. Michèle Ramis va participa la Arad, la deschiderea celei de-a 25 ediții a Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon „Amifran”.

Print Friendly, PDF & Email