Ambasadoarea Franţei în România va conferenţia la Universitatea de Vest din Timişoara

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, va fi prezentă la Universitatea de Vest din Timişoara, unde va susține o prelegere pe tema „Franța și România în contextul relansării europene”.

 

Evenimentul, organizat în cadrul seriei „Ambasadori la UVT”, va avea loc marți, 8 iunie, cu începere de la ora 16.20, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, şi va fi transmis online pe pagina de Facebook a UVT. Evenimentul va fi moderat de conf. univ. Mădălin Bunoiu.

Colaborarea dintre Franța și România, precum și bunele relații dintre cele două țări sunt bine-cunoscute și întreținute permanent în rândul comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, transmit reprezentanţii universităţii. Discuția cu Laurence Auer va viza relațiile dintre Franța și România și perspectivele de dezvoltare pentru perioada ce va urma.

Născută la Geneva, licențiată în limba și literatura engleză și având un masterat în arabă, la Universitatea Aix-Marseille, Laurence Auer a obținut diplome de studii aprofundate la Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence și din Paris. Aceasta și-a început cariera diplomatică în 1984, în cadrul Ministerului Culturii, urmând să activeze în funcții de responsabil de misiune în cadrul Direcției de Politici de Dezvoltare, în cadrul Direcției Națiunile Unite, precum și la Cabinetul secretarului de stat pe lângă prim-ministrul Franţei, responsabil pe probleme de mediu. Fost secretar II la Reprezentanța permanentă a Franței pe lângă Comunitățile Europene de la Bruxelles și purtător de cuvânt la Comisia Europenă de la Bruxelles, Laurence Aues este, în prezent, ambasador al Franței în România.

 

Print Friendly, PDF & Email