Amazonia, primul aquapark din zona de vest a ţării, se deschide la Timișoara

Amazonia – Sala bazinelor. Foto: www.amazonia.ro

Amazonia, primul centru de wellness, relaxare și distracție acvatic din Banat, se va deschide la Timişoara, în 31 martie. Amazonia are multiple bazine cu apă, complex de saune, centru de terapie și wellness, dar și o serie de tobogane și instalații de entertainment. Investiția se ridică la peste 100 de milioane de lei.

 

Complexul Amazonia, aflat în Timişoara, pe strada Avram Imbroane nr. 56, se întinde pe o suprafață de peste 4.3 hectare. Complexul va funcționa pe toată perioada anului, între orele 10 și 22.

Amazonia are trei zone principale: Aquapark, Termal și Spa (cu multiple bazine cu apă, tobogane și instalații de entertainment şi un complex de saune), la care se adaugă zona Centrului de terapie și masaj (zonă de masaj de relaxare de tip oriental, dar şi o clinică în care vor funcţiona cabibete de masaj terapeutic, fizioterapie, kinetoterapie şi pillates) şi zona foodcourt. De asemenea, pentru cei care efectuează tratamente și terapii pentru mai multe zile va fi deschisă și o unitate de cazare, cu 22 de camere (single, double şi apartament), operațională în curând. Aceasta va fi omologată pentru o funcționare în regim de hotel de 4 stele. Complexul are şi parcare cu o capacitate de 435 de locuri.

Amazonia – Sala bazinelor, jacuzzi. Foto: www.amazonia.ro

Zona Aquapark se întinde pe 7.500 mp. Bazinul pentru copii de până în 10 ani, întins pe 300 mp, are o adâncime maximă de 40 cm, fiind echipat cu tobogane și jucării acvatice. Un alt bazin are patru tobogane cu trasee diferite și înălțimi de la trei până la 9 m. Acestora li se alătură bazinul mare de relaxare cu o suprafață de 750 mp prevăzut cu două instalații de tip râu leneș, 58 de locuri de hidromasaj, zece șezlonguri pentru masaj cu aer, cinci vulcani de aer, instalații de masaj cervical și jacuzzi, grotă, o perdea de apă și iluminat cromoterapeutic. De asemenea, există un bazin interior/exterior prevăzut, de asemenea, cu diferite instalații de aer și hidromasaj. Filtrarea apei din bazine este efectuată cu ajutorul a 12 filtre cu o capacitate de 900 mc/oră.

Amazonia – Sala bazinelor, tobogane. Foto: www.amazonia.ro

Zona Termal este prevăzută cu trei bazine – un bazin interior cu apă termală, un bazin interior cu apă clară, respectiv un bazin exterior cu apă termală. Temperatura apei termale este de 37-39 grade, fiind extrasă din izvoare săpate la o adâncime de peste 100 m. Apa termală din această zonă are calități terapeutice dovedite pentru diverse afecțiuni și poate fi folosită pentru tratament balnear.

Amazonia – Sala bazinelor, tobogane copii. Foto: www.amazonia.ro

Zona Spa are o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu baie de aburi, dușuri tematice, salină, trei tipuri de saună – finlandeză, cu aburi, saună salină sau cu infraroșu, duşuri tematice, dar şi cameră de relaxare –, curte interioară cu saună exterioară, sală de relaxare cu 16 șezlonguri, şapte săli pentru terapii asiatice, unde se oferă pachete complete de terapii asiatice autentice, masaje balineze de relaxare, tonifiere a corpului, masaj tailandez sau masaj pentru femeile însărcinate. De asemenea, se poate face reflexoterapie, cosmetică naturistă și masaj facial japonez.

Clinica de Sănătate Amazonia, care va funcționa în cadrul complexului, este specializată în servicii de fizio și kinetoterapie, tratamente cu aparatură și echipamente speciale, recuperare acvatică și alte proceduri terapeutice specifice.

Amazonia – zona spa; Masaj de relaxare, Bali Experience. Foto: www.amazonia.ro

Zona foodcourt oferă 180 de locuri în sala de mese; acesteia i se adaugă o serie de terase interioare și exterioare.

În exterior, începând cu 1 iunie și pe toată durata sezonului de vară, vor funcționa piscine cu vedere spre grădină: un bazin olimpic cu o lungime de 50 m și o suprafață de 1300 mp prevăzut cu dușuri de apă, un bazin de relaxare cu o suprafață de 500 mp, un bazin pentru copii, cu apă încălzită la 26 de grade, prevăzut cu tobogane, două bazine cu apă termală și un complex de 1000 mp cu şase tobogane acvatice și zonă splash.

Vizitatorii au la dispoziție un vestiar amplu, prevăzut cu cabine, spații pentru mamă și copil, aproape 1000 de dulapuri unde își pot depozita bunurile, în siguranță, şi cabine de duş.

Amazonia – zona spa; Masaj de relaxare, terapii asiatice. Foto: www.amazonia.ro

Tarifele diferă în funcție de zonele de acces și durata dorită. Acestea încep de la 20 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru zona Termal cu acces timp de patru ore, respectiv 40 de lei pentru copii și 70 de lei pentru zona Aquapark. Tariful maxim care oferă acces pentru o zi întreagă la toate zonele, respectiv Aquapark și Termal pentru copii + Spa pentru adulți, este de 70 de lei pentru copii și 130 de lei pentru adulți în timpul săptămânii, respectiv 80 de lei pentru copii și 150 de lei pentru adulți în weekend.

Amazonia – Sala bazinelor, cascade. Foto: www.amazonia.ro

Amazonia – care creează 150 de locuri de muncă – beneficiază de o finanțare europeană de 28 milioane de lei, reprezentând 30% din investiția totală, derulată de compania Prompt Real Estate Solutions SRL, care va și opera complexul de wellness și entertainment. Lucrările de construcţie au durat 21 de luni.

 

Print Friendly, PDF & Email