Alte 14 blocuri din Timișoara, propuse pentru eficientizare energetică

Foto: PMT

Consilierii locali vor vota azi soluțiile revizuite pentru reabilitarea termică a 14 blocuri din Timișoara, cu o valoare totală a lucrărilor de peste 23 de milioane de lei cu TVA inclus). Astfel, peste 600 de apartamente vor intra în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020.

 

Cele 14 blocuri pentru care se cere aprobarea soluției revizuite sunt situate la următoarele adrese: b-dul Take Ionescu nr. 39 şi 57, str. Deliblata nr. 21, str. Brândușei nr. 12,  str. Brediceanu nr. 13-15, Calea Torontalului nr. 14, b-dul Dâmbovița  nr. 22 A, str. Dropiei nr. 7, aleea Azurului nr. 7, aleea Martir Nagy Eugen nr. 16, b-dul Mareșal Alexandru Averescu nr. 70, intrarea Sepia nr. 10, intrarea Cerceilor  nr. 2, bl. D65 şi str. Dumitru Kiriac nr. 2, 2A.

Municipalitatea reaminteşte că 68 de blocuri se află în programul de reabilitare energetică cu fonduri europene. Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la aceste imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică pentru fiecare dintre cele 68 de blocuri: „Noua soluție presupune izolarea termică cu vată minerală bazaltică, mai eficientă, dar mai costisitoare față de soluția anterioară. Schimbarea soluției tehnico-economice a condus la majorări de prețuri ale lucrărilor de execuție, prin urmare pentru fiecare dintre aceste imobile s-a reluat întregul proces care include evaluarea proiectelor, aprobarea noilor soluții în Consiliul Local, lansarea licitațiilor, semnarea contractelor, predarea amplasamentelor și, în cele din urmă, începerea lucrărilor.”

Din cele 68 de blocuri, până în prezent 10 au fost izolate termic, iar alte 20 se află în diferite faze de execuție. Luna aceasta, în 23 august, vor fi deschise licitațiile pentru încă cinci blocuri. În cazul a 15 imobile, licitațiile sunt în curs, în timp ce pentru alte 5 se pregătesc documentele necesare lansării licitațiilor, mai anunţă Primăria.

 

Print Friendly, PDF & Email