Alina Gorghiu: „Spitalul regional de la Timişoara nu va fi curând”

Timișoara ajunge astfel pe lista comunităților locale mințite de PSD. Spitalul regional nu va fi curând, spune senatorul PNL Alina Gorghiu.

 

Vizita pe care premierul Viorica Dăncilă a făcut-o, zilele trecute, la Bruxelles este ca un duș rece, spune Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş. Şi asta pentru că, argumentează ea, 150 milioane de euro sunt aproape pierduți numai în legătura cu programul privind construirea spitalelor regionale.

PSD a promis că va construi opt spitale regionale, dar comisarul european Corina Crețu le-a transmis că încă de la cele trei, teoretic mai avansate, de la Iași, Cluj şi Craiova, sunt întârzieri foarte mari. Este mai mult ca sigur că această majoritate nu va face nimic pentru spitalul de la Timișoara”, afirmă Alina Gorghiu.

Aceasta reaminteşte că Corina Cretu a avertizat că este puțin probabil ca lucrările la cele trei spitale regionale să înceapă din 2019. „De fapt, de un an de zile au fost multe avertismente față de această situație, inclusiv din partea PNL, dar fără rezultat”, adaugă Alina Gorghiu.

Aceasta estimează că, în total, România urmează să piardă fonduri europene de 150 milioane euro, „ceea ce dovedește dezinteresul față de această problemă dar și incompetența PSD. Având în vedere situația în care este sistemul de sănătate, pierderea acestor bani europeni este un eșec grav”.

Alina Gorghiu mai spune că un mandat de guvernare de patru ani nu poate asigura finalizarea unor proiecte decât dacă ele sunt începute în primul an de guvernare, „iar guvernarea PSD  nu a început nimic în anul 2017, anul catastrofei în ceea ce privește investițiile și proiectele publice. Nimic din ceea ce s-a promis în 2016 în campania electorală nu va fi realizat”.

Senatoarea liberală subliniază că anul acesta nu s-a întâmplat nimic și estimează nici nu o să se mai întâmple curând „pentru că acum PSD este ocupat cu congresul”.

Print Friendly, PDF & Email