Alina Gorghiu: „Să-i încurajăm pe cei care au suferit în 10 august să depună plângere”

„Carmen Dan, ți-e limpede că vei răspunde, la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i așa?”, îi transmite senatorul liberal Alina Gorghiu ministrului de Interne. Și îi îndeamnă pe toți cei care au avut de suferit să depună plângere.

 

Radiografia săptămânii trecute de la miting arată prost! Numărul plângerilor penale depuse la Parchetul Militar în legătură cu evenimentele din 10 august a ajuns la 206! Vă îndemn pe toți să-i încurajăm pe cei care au suferit să depună plângere”, scrie pe pagina sa de socializare Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

În același timp, aceasta acuză autoritățile că nu explică suficient ce gaze au fost folosite în Piața Victoriei, în contextul în care unii participanți reclamă stări de rău și chiar solicită ajutor medical.

Iar concluzia e și mai tristă: vineri se va împlini o săptămână de la evenimentele din 10 august și nu apar decât semne de întrebare și deloc asumări ale răspunderii! Nicio demisie”, afirmă Alina Gorghiu.

Senatoarea liberal anunță că interpelarea pentru Carmen Dan este deja pregătită și o face publică. Aceasta anunță că îi va cere ca, în contextul evenimentelor din seara de 10 august, să precizeze mai multe informații legate, printre altele, de numărul efectivelor de jandarmi desfășurate în Piața Victoriei, cantitatea de substanțe iritante lacrimogene, grenade, alte materiale specifice utilizate, frecvența cu care au fost utilizate jeturile de apă împotriva manifestanților.

Print Friendly, PDF & Email